Dieta bezglutenowa
Płock

Dieta bezglutenowa to dieta poudełkowa eliminacyjna, która wyklucza spożywanie produktów, które zawierają  kompleksy białek popularnie określane jako gluten.

Nie tolerujesz glutenu? Nasze diety też jej nie tolerują! Zapewniamy najlepsze popularne diety bezglutenowe w Płocku z dowozem pod same drzwi! Zamów swoją dietę bezglutenową i ciesz się pysznymi posiłkami!

Nie marnuj czasu na przygotowanie bezglutenowych posiłków, skorzystaj z profesjonalnych cateringów dietetycznych oferujących bezglutenową dietę pudełkową do Płocka!

Nic do wyświetlenia

Dowozisz bezglutenową dietę pudełkową do Płocka?

Skontaktuj się z nami! Dodamy Twój najlepszy catering dietetyczny do naszej listy oraz udostępnimy miejsca reklamowe!

dieta pudełkowa – Zacznij pyszną przygodę z dietą bezglutenową dostarczaną do Płocka

Zamów catering bezglutenowy z dostawą do Płocka i ciesz się pysznymi posiłkami bez glutenu! Dlaczego catering bezglutenowy z dowozem pod same drzwi to najlepsze rozwiązanie?

    Zapomnij o zakupach i szukaniu produktów „gluten free” i gotowaniem odpowiednio zbilansowanych dań! Najlepszy catering dietetyczny wszystko zrobi za Ciebie!

      Najlepszy catering dietetyczny od A do Z dba o Twoją dietę, więc nie musisz obawiać się, że omyłkowo zjesz zawierający gluten.

        Dzięki diecie pudełkowej zaoszczędzisz czas, który będziesz mógł wykorzystać tak, jak lubisz najbardziej.

          Odpowiednio zbilansowana dieta pudełkowa i zróżnicowane dania sprawią, że przestrzeganie zasad diety będzie dużo łatwiejsze. 

            Zdecydowanie lepsze samopoczucie. Już nie będą doskwierać Ci bóle głowy czy problemy związane z układem trawiennym. Unikniesz także wystąpienia stanów zapalnych.

              śniadanie obiad podwieczorek kolacja bóle brzucha dieta bezglutenowa, catering dietetyczny, dieta pudełkowa

              Wybierz dla siebie najlepszą dietę bezglutenową z dostawą pod same drzwi i przekonaj się, że bycie na diecie może być przyjemne! Zamów swoją dietę już dziś! 

                Dieta bezglutenowa Płock – kto powinien ją stosować

                Dieta bezglutenowa zalecany jest osobom, które mają następujące schorzenia:

                • celiakia (choroba trzewna),
                • alergia na pszenicę,
                • nieceliakalna nadwrażliwość na gluten, czyli po prostu nietolerancja glutenu.

                U osób, u których gluten nie powoduje żadnych objawów, dieta bezglutenowa z powodu niedoborów niezbędnych składników mineralnych, może przysporzyć więcej szkody niż pożytku.

                Catering bezglutenowy Płock – jak złożyć zamówienie?

                Od wizyty dostawcy z paczką smacznych posiłków dzieli Cię jedynie kilka prostych kroków! Porównaj cateringi, które mają w swojej ofercie dietę bezglutenową i wybierz ten, który najbardziej przypadnie Ci do gustu!

                • Przejdź na stronę cateringu,
                • Wybierz dietę,
                • Podaj ilość kalorii i określ dni dostaw,
                • Oczekuj kuriera z pyszną paczką.

                 

                Poznaj możliwości najlepszych cateringów dietetycznych z dowozem do Płocka i dopasuj ją do wszystkich swoich potrzeb i żywieniowych upodobań! Sprawdź, co pysznego przygotowały dla Ciebie najlepsze cateringi dietetyczne na terenie Płocka!

                Zasady diety bezglutenowej

                Dieta bezglutenowa ta polega na wyeliminowaniu z jadłospisu posiłków zawierających gluten. Gluten to białka znajdujące się w pszenicy, życie, jęczmieniu i orkiszu. Ograniczenie produktów glutenowych pozwala uniknąć przykrych dolegliwości, które pojawiają się w przypadku osób cierpiących na nietolerancję glutenu czy celiakię.

                  Niektórzy myślą, że jedyne produkty, które mogą być spożywane, to owoce i warzywa. Nic bardziej mylnego. Możesz jeść wszystko, o ile jest to pozbawione glutenu.

                  dieta bezglutenowa catering dietetyczny dieta pudełkowa sałatka z wędzonym łososiem sałatka z wędzonym łososiem

                  Co to nietolerancja glutenu

                  Brak tolerancji glutenu występuje wtedy, kiedy organizm ma trudności z prawidłowym rozkładaniem białek (glutenu). Do objawów nietolerancji glutenu zaliczamy:

                  • wzdęcia,
                  • biegunki,
                  • zaparcia,
                  • nudności,
                  • ból głowy,
                  • bóle brzucha.

                    FAQ

                    Czy dieta bezglutenowa jest bezpieczna?

                    Tak, pod warunkiem, że dostarczymy naszemu organizmowi odpowiednio skomponowane posiłki. Najbezpieczniej jest przeprowadzać dietę pod okiem dietetyka lub zamówienie cateringu bezglutenowego.

                    Skąd mam wiedzieć, które produkty są bezglutenowe?

                    Produkty bezglutenowe zostały wyróżnione znakiem przekreślonego kłosa i/lub hasłem „gluten free”. Dieta pudełkowa będzie dobrym wyjściem – nie musisz szukać oznaczonych produktów.

                    Dieta bezglutenowa - jakie są przeciwwskazania

                    Osoba stosująca dietę musi być świadoma potencjalnych zagrożeń związanych ze spożywaniem żywności bez glutenu. Osoby decydujące się na dietę bezglutenową bez zdrowotnych wskazań, narażone są na poważne niedobory. Sprawdź inne popularne diety i doprowadź do prawidłowego funkcjonowania swojego organizmu!

                    Produkty, które można jeść na diecie bez glutenu?

                    Dozwolone jest spożywanie takich produktów jak: mleko, jogurt naturalny, rośliny strączkowe, komosę ryżową, kaszę jaglaną, kukurydzę, owoce i warzywa, naturalne soki owocowe, nieprzetworzone mięso, ryby, owoce morza. Dostarcz organizmowi produktów potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania.

                    Czego unikać na diecie bezglutenowej?

                    Z jadłospisu należy wykluczyć: produkty zbożowe, makarony pszenne, kasze jęczmienne, kasze pęczak, pieczywo, otręby pszenne, kawy zbożowe, paczkowane mięso mielone, konserwy mięsne, piwo.

                    Czy wykluczenie produktów glutenowych pozwoli mi pozbyć się kilogramów?

                    Wbrew informacjom, których pełno jest w internecie – nie ma konkretnych badań potwierdzających utratę wagi poprzez ograniczenie produktów glutenowych.