Dieta bezglutenowa
Warszawa

Nasza dieta to dieta eliminacyjna, która wyklucza spożywanie składników, które zawierają  kompleksy białek popularnie określane jako gluten.

Nie tolerujesz glutenu? Nasze diety też jej nie tolerują! Poznaj najsmaczniejsze diety bezglutenowe w Warszawie z dostawą pod wskazany adres! Zamów swoją dietę i ciesz się zdrowiem!

Nie marnuj czasu na przygotowanie bezglutenowych posiłków, skorzystaj z profesjonalnych cateringów dietetycznych oferujących bezglutenową dietę pudełkową do Warszawy! wybierz najlepszy catering już dziś!

Nic do wyświetlenia

Dowozisz bezglutenowy catering dietetyczny do Warszawy?

Rozpocznijmy współpracę! Dodamy Twój catering bezglutenowy do naszej listy i udostępnimy miejsca reklamowe!

Zacznij pyszną przygodę z naszą dietą z dowozem do Warszawy

Zamów pudełka z dostawą do Warszawy i ciesz się pysznymi posiłkami bez glutenu! Dlaczego catering bezglutenowy w pudełku z dostawą pod same drzwi to najlepsze rozwiązanie?

    Zapomnij o zakupach i szukaniu produktów oznaczonych symbolem przekreślonego kłosa i przyrządzaniem właściwie zbilansowanych posiłków! Nie trać czasu w kuchni na przygotowywaniu zdrowych potraw. Catering dietetyczny wszystko zrobi za Ciebie!

      Dieta pudełkowa od A do Z dba o Twoje posiłki, więc nie musisz martwić się, że omyłkowo trafisz na produkt z glutenem.

        Poprzez skorzystanie z diety pudełkowej zaoszczędzisz wiele czasu, który będziesz mógł przeznaczyć na robienie tego, co sprawia Ci największą przyjemność.

          Odpowiednio skomponowany plan żywienia i różnorodne i odpowiednio zbilansowane dania sprawią, że przestrzeganie zasad diety będzie dużo łatwiejsze. 

            Zdecydowanie lepsze samopoczucie. Już nie będzie doskwierać Ci ból głowy czy problemy związane z układem trawiennym (bóle brzucha). Unikniesz również wystąpienia stanów zapalnych.

              catering bezglutenowy - zbilansowana dieta - śniadanie kolacja catering bezglutenowy nietolerancją na składniki z białkiem

              Wybierz dla siebie najlepszą dietę z dowozem pod wskazany adres i przekonaj się, że dieta może być przyjemna, a zwłaszcza dieta pudełkowa! Zamów swój catering dietetyczny już dziś! 

                Catering pudełowy bez glutenu w Warszawie – komu jest zalecana?

                Catering bezglutenowy zalecany jest osobom, które mają następujące schorzenia:

                • celiakia (choroba trzewna),
                • alergia na pszenicę,
                • nieceliakalna nadwrażliwość, czyli popularna nietolerancja glutenu.

                U osób, u których kompleksy białek nie powodują żadnych objawów, dieta ta z powodu poważnych niezbędnych składników odżywczych, może przysporzyć więcej szkody niż pożytku.

                Catering bezglutenowy na terenie Warszawy – jak złożyć zamówienie?

                Od wizyty dostawcy z kompletem wyśmienitych posiłków dzieli Cię jedynie kilka prostych kroków! Porównaj cateringi, które mają w swojej ofercie menu pozbawione glutenu i wybierz ten catering, który najbardziej przypadnie do Twoich kulinarnych gustów!

                • Przejdź na stronę cateringu,
                • Wybierz program dietetyczny,
                • Podaj zapotrzebowanie kaloryczne i wybierz dni dostaw,
                • Czekaj na kuriera z pyszną dostawą codziennie.

                 

                Poznaj możliwości najlepszych cateringów dietetycznych z dostawą do Warszawy i dostosuj ją do wszystkich swoich potrzeb i żywieniowych upodobań! Sprawdź, co pysznego ugotowały dla Ciebie najlepsze cateringi bezglutenowe na terenie Warszawy!

                Zasady diety eliminującej gluten

                Dieta bezglutenowa ta polega na wyeliminowaniu z jadłospisu produktów zawierających gluten. Gluten to białka, które znajdują się pszenicy, życie, jęczmieniu i orkiszu. Ograniczenie produktów glutenowych w menu pozwala uniknąć przykrych dolegliwości, które występują w przypadku osób cierpiących na nietolerancję glutenu czy celiakię. Pamiętaj, że mimo wielu ograniczeń, powinieneś spożywać dziennie 5 posiłków: śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja.

                  Są osoby, które myślą, że jedyne, co mogą jeść, to owoce i warzywa. Ale to nieprawda. Możesz jeść wszystko, o ile nie ma w tym glutenu, ani mąki pszennej.

                  Catering bezglutenowy i bez laktozy - ilość kalorii posiłków na diecie pudełkowej - sałatka dieta bezglutenowa podwieczorek obwiad

                  Czym jest alergia na gluten?

                  Nietolerancja glutenu występuje w momencie, kiedy organizm ma kłopot z prawidłowym rozkładaniem białek. Osoby z alergią na obecność glutenu cierpią na:

                  • wzdęcia,
                  • biegunki,
                  • zaparcia,
                  • nudności,
                  • ból głowy i brzucha.

                    FAQ

                    Czy catering bezglutenowy jest bezpieczna?

                    Jest bezpieczna, pod warunkiem, że dostarczymy naszemu organizmowi odpowiednio skomponowane posiłki. Najbezpieczniejszym rozwiązaniem będzie przeprowadzanie jej pod okiem dietetyka lub skorzystanie z cateringu bezglutenow

                    ego. Potrawy skomponowane przez specjalistów są indywidualnie dopasowane do potrzeb Klienta.

                    Skąd mam wiedzieć, które składniki są bezglutenowe?

                    Produkty bezglutenowe zostały wyróżnione znakiem przekreślonego kłosa i/lub hasłem „gluten free”

                    Dieta bezglutenowa - jakie są przeciwwskazania

                    Osoba, które chce odżywiać się w ten sposób musi być świadoma możliwych zagrożeń związanych ze spożywaniem wyłącznie składników wykluczających gluten. Osoby decydujące się na catering dietetyczny bezglutenowy czy samodzielnie wykonywaną żywność bezglutenową bez zdrowotnych wskazań, narażają się na poważne niedobory oraz nieprzyjemne skutki, zwane trwałą nietolerancją, nadwrażliwością bądź alergią – celiakią.

                    Co jeść na diecie bezglutenowej?

                    Dozwolone jest spożywanie takich produktów jak: mleko, jogurt naturalny, rośliny strączkowe, komosa ryżowa, kasza jaglana, kasza gryczana, proso, kukurydza, sezam, owoce i warzywa, naturalne soki owocowe, nieprzetworzone mięso, ryby, jaja, orzechy, awokado. Do pieczenia powinno używać się specjalnego bezglutenowego proszku do pieczenia. Potrawy muszą zawierać świeże produkty od sprawdzonych dostawców. Posiłki mogą bazować na ryżu.

                    Czego unikać na diecie bezglutenowej?

                    Z menu należy wykluczyć: zbożowe produkty , makarony pszenne, kasze jęczmienne, kasze pęczak, pieczywo, otręby pszenne, kawy zbożowe, paczkowane mięso mielone, konserwy mięsne, majonez, piwo. Unikaj wszystkich przetworzonych produktów i cukru. Posiłki nie powinny zawierać także jęczmienia.

                    Czy wykluczenie produktów glutenowych pozwoli mi schudnąć?

                    Wbrew dostępnym informacjom, których pełno jest w internecie – nie ma jednoznacznych badań potwierdzających spadek wagi przez wyeliminowanie składników glutenowych.

                    Warszawa to nie Twoje miasto? Działamy także w innych miastach! wybierz swój catering dietetyczny!