Dieta bezglutenowa Słupsk

Dieta bezglutenowa jest dietą eliminacyjną, która której podstawą jest wykluczenie produktów, które zawierają  białka popularnie określane jako gluten.

Nie tolerujesz glutenu? Nasze diety też jej nie tolerują! Zapewniamy najlepsze diety bezglutenowe w Słupsku z dostawą pod same drzwi! Zamów swoją dietę bezglutenową i ciesz się zdrowiem!

Nie marnuj czasu na przygotowanie bezglutenowych posiłków, skorzystaj z profesjonalnych cateringów dietetycznych oferujących bezglutenową dietę pudełkową do Słupska!

Fit catering zł 49.00

Fit catering

zł 49.00

PLAN NATURAL od Fit Cateringu oparty jest o najwyższej jakości produkty bezglutenowe i beznabiałowe. Bazuje na świeżych warzywa i owocach, chudym mięsie, rybach oraz pieczywie, który wypiekany jest w kuchni Fit Cateringu! Natural szczególnie skierowany jest do osób z nietolerancjami pokarmowymi czy chorobami o podłożu autoimmunologicznym. Każdy plan żywieniowy opracowany jest przez profesjonalnych dietetyków, a posiłki przygotowywane są przez doświadczonych kucharzy. Fit Catering to gwarancja smacznej, różnorodnej i prawidłowo zbilansowanej diety.

RukolaCatering zł 73.00

RukolaCatering

zł 73.00

Cena za dietę bezglutenową rozpoczyna się od 73 zł za dzień

Dowozisz bezglutenową dietę pudełkową do Słupska?

Rozpocznijmy współpracę! Dodamy Twój catering do naszego rankingu i udostępnimy miejsca reklamowe!

Rozpocznij wyśmienitą przygodę z dietą bezglutenową dostarczaną do Słupska

Zamów pyszną dietę bezglutenową z dostawą do Słupska i ciesz się zdrowymi bez glutenu! Dlaczego dieta pudełkowa z dostawą pod same drzwi to takie świetne rozwiązanie?

    Nie musisz przejmować się szukaniem produktów pozbawionych glutenu i gotowaniem właściwie skomponowanych dań! Catering dietetyczny wszystko zrobi za Ciebie!

      Catering dietetyczny od A do Z dba o Twoje posiłki, więc nie musisz martwić się, że przez przypadek trafisz na produkt, z który będzie zawierał.

        Dzięki dietetycznemu zaoszczędzisz czas, który będziesz mógł przeznaczyć na robienie tego, co sprawia Ci największą przyjemność.

          Właściwie skomponowana dieta i zróżnicowane posiłki sprawią, że przestrzeganie zasad diety będzie dużo łatwiejsze. 

            Zdecydowanie lepsze samopoczucie. Już nie będą doskwierać Ci bóle głowy czy problemy układu trawiennego. Unikniesz także pojawienia się stanów zapalnych.

              śniadanie obiad podwieczorek kolacja

              Wybierz dla siebie najlepszy catering bezglutenowy z dowozem pod wskazany adres i przekonaj się, że bycie na diecie może być przyjemne! Zamów swój catering dietetyczny już dziś! 

                Dieta bezglutenowa w Słupsku – komu się ją zaleca?

                Catering bezglutenowy zalecany jest osobom, które dotyczy:

                • celiakia (choroba trzewna),
                • alergia na pszenicę,
                • nieceliakalna nadwrażliwość na gluten, czyli po prostu nietolerancja glutenu.

                W przypadku osób, u których gluten nie wywołuje żadnych objawów, dieta ta z powodu poważnych ważnych składników mineralnych, może przysporzyć więcej szkody niż pożytku.

                Catering bezglutenowy Słupsk – jak zamówić?

                Od wizyty dostawcy z zestawem smacznych dań dzieli Cię zaledwie kilka prostych kroków! Porównaj cateringi, które mają w swojej ofercie dietę bezglutenową i wybierz ten, który najbardziej przypadnie do Twoich kulinarnych gustów!

                • Wejdź na stronę cateringu,
                • Wybierz dietę,
                • Podaj ilość kalorii i podaj dni dostaw,
                • Czekaj na kuriera z pyszną paczką.

                 

                Poznaj możliwości najlepszych cateringów dietetycznych z dostawą do Słupska i dostosuj ją do wszystkich swoich potrzeb i żywieniowych upodobań! Sprawdź, co smacznego przygotowały dla Ciebie najlepsze cateringi dietetyczne na terenie Słupska!

                Zasady diety bezglutenowej

                Dieta bezglutenowa ta polega na wykluczeniu z menu produktów zawierających gluten. Gluten to białka, które znajdują się pszenicy, życie, jęczmieniu i orkiszu. Ograniczenie produktów bogatych w gluten pozwala uniknąć przykrych dolegliwości, które pojawiają się w przypadku osób nietolerujących glutenu czy celiakię.

                  Niektórzy myślą, że jedyneprodukty, które mogą być spożywane, to owoce i warzywa. Nic bardziej mylnego. Możesz jeść wszystko, o ile jest to pozbawione glutenu.

                  sałatka z wędzonym łososiem sałatka z wędzonym łososiem

                  Z czym wiąże się nietolerancja glutenu

                  Brak tolerancji glutenu występuje wtedy, kiedy organizm ma problem z rozkładaniem białek (glutenu). Do objawów nietolerancji glutenu zaliczamy:

                  • wzdęcia,
                  • biegunki,
                  • zaparcia,
                  • nudności,
                  • ból głowy i bóle  brzucha,

                    FAQ

                    Czy dieta pozbawiona produktów glutenowych jest bezpieczna?

                    Tak, pod warunkiem, że dostarczymy naszemu organizmowi odpowiednio skomponowane dania. Najbezpieczniej jest przeprowadzać dietę pod okiem dietetyka lub skorzystanie z cateringu bezglutenowego.

                    Jak rozpoznać produkty bezglutenowe?

                    Produkty bez glutenu zostały wyróżnione symbolem przekreślonego kłosa i/lub hasłem „gluten free”

                    Dieta bezglutenowa - jakie są przeciwwskazania

                    Osobastosująca dietę powinna być świadoma możliwych zagrożeń związanych ze spożywaniem żywności bez glutenu. Osoby decydujące się na dietę bezglutenową bez istotnych wskazań, narażone są na poważne niedobory.

                    Produkty, które można jeść na diecie bezglutenowej?

                    Dozwolone jest spożywanie takich produktów jak: mleko, jogurt naturalny, rośliny strączkowe, komosę ryżową, kaszę jaglaną, kukurydzę, owoce i warzywa, naturalne soki owocowe, nieprzetworzone mięso, ryby, owoce morza.

                    Czego unikać na diecie bezglutenowej?

                    Z menu należy wykluczyć: produkty zbożowe, makarony pszenne, kasze jęczmienne, kasze pęczak, pieczywo, otręby pszenne, kawy zbożowe, paczkowane mięso mielone, konserwy mięsne, piwo.

                    Czy wykluczenie produktów glutenowych pozwoli mi schudnąć?

                    Wbrew dostępnym informacjom, które można znaleźć w internecie – nie ma jednak jednoznacznych badań potwierdzających utratę wagi poprzez ograniczenie produktów glutenowych.